Advies

Wij zijn een innovatieve organisatie op het gebied van schuldhulpverlening en recht. We worden steeds vaker benaderd door gemeentes voor hulp bij het inrichten en vormgeven van schuldhulpverlening. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over beleid, preventie, onze vrijwilligersaanpak en ons dienstenaanbod.

Wij delen onze kennis en expertise graag en denken mee met organisatie die hun dienstverlening op het gebied van geld en recht willen optimaliseren. Het is mogelijk om klanten naar tevredenheid te kunnen helpen door een efficiënte en klantgerichte werkwijze.

Schuldhulpverlening

Wij zijn in veel gemeentes actief en hebben heel wat werkwijzen gezien. Vele modellen zijn ons bekend. Wij zijn in staat met u mee te denken en mee te werken om uw aanpak voor schuldhulpverlening te laten slagen.

Vrijwilligersaanpak

Wij adviseren organisaties die hun vrijwilligersorganisatie willen inrichten, uitbreiden of verbeteren. Zo verzorgen we workshops voor organisaties om te leren hoe de organisatie goed ingericht kan worden, wat daarbij de valkuilen zijn en de vergroting in spanwijdte in hulp richting cliënten.

Preventie

Inzetten op preventie is: voorkomen dat een probleem op het gebied van geld en recht uitmondt in zware financiële problematiek waarbij ook op andere terreinen problemen ontstaan, bijvoorbeeld in het gezin of op het werk. De vraag is: welke preventieactiviteiten passen bij uw organisatie?