advies

Wij delen onze kennis en expertise graag en denken mee met organisatie die hun dienstverlening op het gebied van geld en recht willen optimaliseren.

Tools

De tools van Traject51 zijn erop gericht de kwetsbaarheid van de cliënt in kaart te brengen en te koppelen aan de benodigde (vervolg) stappen.

Trainingen

 Ons trainingsaanbod richt zich op zowel de professional als de vrijwilliger. Bekijk ons aanbod.

Partners vertellen

‘Eindelijk voelen mensen met schulden zich gehoord’

Kim Morsinkhof, adviseur controle en kwaliteit Stadsbank Oost Nederland, was betrokken bij de implementatie van Traject51: een tool om het leven van mensen met hoge schulden weer op de rit te krijgen. ‘Ik weet nu dat investeren in persoonlijke hulp het beste werkt.’

Lees meer >

‘Zodra het een sport wordt, zit je goed’

Ton van Daatselaar (64) werd in zijn omgeving steeds vaker geconfronteerd met mensen met hoge schulden. Hij hielp ze om hun leven weer op de rit te krijgen. Tegenwoordig steunt hij vrijwillig vier cliënten als budgetcoach bij Stadsring51.

Lees meer >

‘Ik dacht: als ik nu een lening afsluit, red ik het wel’

David van Vliet (59) kwam meerdere keren in de schuldsanering terecht door verkeerde keuzes en veel pech. Na de zelfdoding van zijn broer kon hij onmogelijk in de melkfabriek blijven werken waar ze voorheen samen werkten. ‘Vanaf dat moment ging alles mis.

Lees meer >

Traject51 diagnose-instrument

Nieuws

Dec 7, 2016 |
Stadsring51

Donderdag 1 december is in het Taalhuis Amersfoort een rondetafelsessie met Burgemeester Bolsius georganiseerd. Aanleiding voor het gesprek is de unieke samenwerking tussen het Taalhuis Amersfoort, Stichting Lezen & Schrijven en Stadsring51, schuldhulpverlening in Amersfoort.

Nov 25, 2016 |
Stadsring51

Het rapport ‘Zicht op nieuwe armoede’, een publicatie van Geldloket Amersfoort, beschrijft de resultaten van een onderzoek onder inwoners van Amersfoort die als gevolg van de economische crisis in financiële problemen zijn geraakt.

Nov 24, 2016 |
Stadsring51

De schuldenproblematiek neemt sterk toe in Nederland. De schuldhulpverlening in Amersfoort boekt desondanks goede resultaten. Het aantal aanmeldingen voor de schuldhulpverlening daalt de laatste jaren licht.